Догляд за порожниною рота є дуже важливим, це питання не лише білосніжної усмішки, а й здоров'я. Однак є випадки, коли недостатньо просто чистити зуби та вчасно їх лікувати. До таких випадків належать різні аномалії, вроджені або набуті.

Зубощелепними аномаліями вважаються, насамперед:

  • Порушення прикусу;
  • Неправильне розташування зубів;
  • Порушення мовлення;
  • Порушення жувальної функції;
  • Деякі проблеми з диханням.

Під аномальним розташуванням зубів розуміють викривлення як одного зуба, так і кількох. Причому це може стосуватися навіть цілого ряду. У результаті подібних аномалій формується неправильний прикус, який призводить до інших проблем. Якщо дитині вчасно не виправили зубощелепний дефект, у майбутньому зробити це буде набагато складніше і дорожче.

Зіткнувшись із подібним, слід якнайшвидше звернутися до лікаря-ортодонта. Це саме та галузь стоматології, яка відповідає за виправлення аномалій. Спеціаліст використовує різні методики та інструменти для усунення проблеми. Найбільшої популярності набули брекети, однак, це лише один зі способів виправити прикус або вирівняти зуби. Також застосовуються капи, трейнери, пластинкові апарати тощо. Що знадобиться в кожному конкретному випадку - може сказати тільки лікар після огляду.

Перед відвідуванням ортодонта не зайвим буде проконсультуватися з терапевтом. Брекети встановлюються тільки на повністю здорові зуби, які не потребують лікування найближчим часом. Знімати і заново ставити брекети, щоб запломбувати один зуб - непрактично.

Лікар-ортодонт складає індивідуальний план лікування, який може відрізнятися, залежно від віку пацієнта. Ефективність лікування залежить від того, наскільки точно пацієнт дотримувався розробленого плану. Це той випадок, коли відповідальність за результат розділена навпіл. Водночас кваліфікація і досвід фахівця відіграє важливу роль - якщо план складено неправильно, допущено помилки в діагностиці, то навіть найсуворіше його дотримання не дасть жодного ефекту.

Стоматологічна клініка «КівДент» надає комплексні послуги з лікування зубів і профілактики захворювань, зі складанням індивідуальних програм.